Nieuws 2024

Voorjaar

Verbands Jugend Prüfung (VJP) (geplaatst 24-04-2024)

 

Vrijdag 19 april behaalde Dirk-Jan Polak met Juryo van de Haeselaere (73 punten), Wendy de Groot met Jade van de Haeselaere (72 punten) en Arnold Heijkamp met Jesse van de Haeselaere (70 punten) de Verbands Jugend Prüfung (VJP).

 

Voor de voorjagers was het de eerste keer dat zij aan een VJP deelnamen. Daarom waren zij met de fokkers Greet de Bruijn en Ron van Spanje een aantal keren bij elkaar gekomen om zich dit onderdeel van het Duitse proevensysteem eigen te maken.

Op de VJP moet de hond laten zien dat hij in aanleg de juiste jachteigenschappen heeft om zich in de toekomst te ontwikkelen tot een all-round staande jachthond, die geschikt is voor de jachtpraktijk en de fokkerij. Naast het hoge aantal punten van tienen en elven voor Spurarbeit, Nasengebrauch, Suche, Vorstehen en Führigkeit, wordt er door de 3 keurmeesters over de gehele dag gekeken naar schussfestigkeit, Gehorsam en naar het Wesen- und Verhaltensfeststelungen voor: Temperament, Selbstsicherheit, und Verträglichkeit naar mens en dier.

De organisatie JGV St. Hubertus had voor deze proef mooie-, afwisselende velden met een rijke wildbezetting tot haar beschikking. Keurmeesters en veldbegeleiding deden er alles aan, om de voorjagers de kansen en de gelegenheid te geven om de in aanleg aanwezige kwaliteiten van hun honden goed tot hun recht te laten komen.

 

Trots dat de voorbereiding met onze pupeigenaren en hun van de Haeselaere honden zo'n mooi resultaat opleverde!

 

Provinciale Jachthonden Proef Provincie Utrecht 6 april 2024 te Wilnis

Met dank aan Fred Bekema Fotografie die de foto's ter beschikking heeft gesteld. 

Provinciale Jachthonden Proef (PJP) Provincie Utrecht (geplaatst 10-04-2024)

Voor deelname aan een Provinciale Jachthonden Proef komen honden in aanmerking die in de laatste twee jaren een MAP-A of een MAP-B diploma hebben behaald. De PJP van de provincie Utrecht vond dit jaar plaats in een veenweidelijk jachtgebied, dat bestond uit graslanden en sloten, met natuurlijke verleidingen van veel wild, zoals haas, eend en gans. De 4 proeven met elk

3 apporten bestonden uit realistische-, nagebootste jachtsituaties, zoals alleen een Oer Hollandse polderjacht kan zijn.

Goed georganiseerd, fijne sfeer en mooi weer. Tevreden afgesloten met een PJP diploma door Ron met Isa belle van de Haeselaere.

Foto's veldwerk: Jesse van de Haeselaere gemaakt door Marjo Hagoort

Voorjaarsveldwedstrijden en exterieurkeuring(geplaatst 25-03-2024)

Inmiddels zijn de honden uit ons J-nest een jaar oud.

Geen pup meer, maar uitgegroeid tot fijne- en soms nog ondeugende-, jonge-, familie- en jachthonden. De trainingen hebben een vervolg gekregen en laten ook mooie resultaten zien.

 

Als ervaren exposant weet Wendy de Groot als geen ander hoe belangrijk het kan zijn om met je hond ringtraining te volgen. Ze kon Jade van de Haeselaere mooi presenteren tijdens de Martini Dogshow in Groningen, met als resultaat dat ze de volgende titels behaalden: Beste Jeugdhond, Holland Cup Junior Winner, Holland Cup winner, Beste teef en het CAC-CACIB.

  

Tijdens de jeugd voorjaarsveldwedstrijd van de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers in Hilvarenbeek, wist Arnold Heijkamp zijn hond Jesse van de Haeselaere mooi onder een fazant te brengen. Het voorstaan van Jesse werd door keurmeester Walter Klijssen beloond met een Jeugd Kwalificatie Goed.