G-nest

14 december 2007

Freya van de Haeselaere x

Gråsidingens Ruben

Familiereünie van de Haeselaere G-nest (geplaatst juli 2012)

Veel pret tijdens de familiereünie.

 

Internationale Bundeszuchtschau Ibbenburen 2012 (Geplaatst juli 2012).

Foto links: Opa Amor vom Eichenkamp en Oma Gråsidingens Elodea (Zweden).

Foto midden: Gitte van de Haeselaere, Freya van de Haeselaere, Gråsidingens Ruben en Amor vom Eichenkamp.

Foto rechts: Gitte van de Haeselaere behaalde V/V (uitmuntend) in de Jüngstenklasse.

 

Familiefoto genomen op de internationale Bundeszuchtschau van de Gråsidingenslijn (zweden) inclusief Amor en zijn zoon Gråsidingens Ruben en de van de Haeselaerelijn Gaby, Freya en Gitte (rechts)

Wij bedanken alle trouwe volgers van het G-nest op onze website voor hun interesse.

 

Pups tot week 9 (geplaatst 12 februari 2012)

Plezier!!!

 

Pups tot week 8 (geplaatst 6 februari 2012)

Elke dag weer een nieuwe verrassing!

 

Pups tot week 7 (geplaatst 30 januari 2012)

Het zelfstandig eten is een feest. Freya doet gewoon mee in de rij.

De wereld van de pups wordt steeds groter. Ze vinden het heerlijk om buiten te spelen en geven aan dat ze daar ook hun behoefte willen doen.

 

Pups tot week 6 (geplaatst 22 januari 2012) 

De ontwikkeling van de pups gaat nu erg snel. Hun motoriek gaat zich steeds beter ontwikkelen. Ze lopen regelmatig in de woonkamer rond, waar ze van alles kunnen ontdekken.

Je merkt dat de pups ook graag met iets willen sjouwen.

 

Pups tot week 5 (geplaatst 17 januari 2012)

De pups leren nu zelfstandig te eten, maar drinken nog graag de voedzame moedermelk van Freya.

 

Pups tot week 4 (geplaatst 9 januari 2012)

Inmiddels zijn al onze toekomstige baasjes en vrouwtjes bij ons op bezoek geweest.

 

Deze week stond in het teken van de grote verhuizing. We zijn van de werpkamer naar de woonkamer gegaan. We worden steeds mobieler en zoeken interactie met onze nestgenoten, moeder, mensen en onze directe woonomgeving.

 

Pups tot week 3 (geplaatst 31 december 2011)

De eerste weken bestonden vooral uit eten, warm blijven en slapen. De pups waren nog blind en doof, maar hun reukzin was al goed ontwikkeld. Als ze Freya en de fokkers roken, werden ze enthousiast begroet.

Na 14 dagen beginnen de pups zich verder te ontwikkelen. Nu hun oogjes en oortjes open zijn, reageren ze ook op licht en geluid. Ook gaat het kruipen over in wankele stapjes. Dit samenspel van natuurlijke ontwikkeling is prachtig om te zien.

 

Pups tot week 2 (geplaatst 22-12-2011)

Freya en haar pups wensen iedereen

Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

 

Freya und ihre Welpen Wünschen allen

Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr.

 

Freya och hennes valpar önskar alla

God Jul ett Gott Nytt Ar.

 

Pups geboren !!! (geplaatst 16-12-2011)

Freya heeft negen prachtige pups geworpen op 14 december 2011.

zes reuen en drie teven.

 

Pups verwacht!!! (geplaatst 16-11-2011)

Doordat de dekreu niet om de hoek woont, hebben we bij Freya progesteron laten bepalen om het het juiste dektijdstip vast te stellen. Dat dit niet voor niets is geweest, werd door middel van een echo bevestigd. Op dit moment is Freya drachtig van een behoorlijk aantal pups.

 

Ondanks haar dracht gaat ze tot nu toe nog graag met beleid met ons mee op jacht.

 

Dekking (geplaatst 17-10-2017)

Freya van de Haeselaere is gedekt door Gråsidingens Ruben. Wij verwachten haar eerste nest (G-nest) in de week voor Kerst.

 

 

Dekreu (geplaatst 14-10-2011)

Het afgelopen jaar hebben wij gezocht  naar een dekreu voor Freya. In eerste instantie hebben we gekeken naar lijnen, waarbij we in theorie kwaliteitsvolle honden konden verwachten. Hierbij hebben we verschillende dekreuen bezocht.

 

Uiteindelijk hebben we na overleg met de Verbandszuchtwart en de dekreu-eigenaar besloten dat de combinatie van Freya van de Haeselaere met Gråsidingens Ruben, voor ons de meest passende combinatie is.

 

 

Gråsidingens Ruben

28 februari 2008

 

Profiel

Gråsidingens Ruben is de reu waarvan wij verwachten dat het een passende combinatie is met Freya van de Haeselaere.

Ruben is een aansprekende hond met een prettig-, vriendelijk karakter. Op de Duitse jachthondenproeven en in de jachtpraktijk (ook op zwartwild) heeft hij zijn sporen verdiend.

Hij stamt af van een Zweedse moederlijn met (veld)werkkwaliteiten en een gedegen Duitse werklijn.

Wij verwachten dat pups uit deze internationale combinatie tot evenwichtige-, sociale-, werkwillende nakomelingen zal leiden.

Deze combinatie voldoet aan de strenge eisen van het Verband für Kleine Münsterländer Vorstehhunde e.V.

 

Behaalde resultaten

VJP, 70 punten, 2009

HZP, 191 punten, 2009

VGP, 322 punten, 2e prijs UF, 2010

 

Leistungszeigen des JGHV

AH = Armbruster-Haltabzeichen

HN = Härtenachweis

Sil = Sichtlaut

Spl = Spurlaut

 

Exterieur

SG/SG 55 cm

 

HD uitslag

HD-A

HQ waarde 0,98

 

In afwachting van het moment dat Freya loops zou worden, hadden we nog voor een paar proeven en wedstrijden ingeschreven. Dat Freya een Allround werkende hond is, bewees ze ook deze week weer. Met het behalen van de éérste prijs op een MAP en op een veldwedstrijd, liet ze zien dat ze de combinatie van wild zoeken, voorstaan en apporteren met veel plezier en met mooie resultaten wist te volbrengen.

 

MAP-B diploma

Op de Map van de Nederlandse Vereniging Langhaar en de Drentsche Patrijshond in het Hof van Twente werd Freya eerste in de B-proeven.

Een mooi resultaat gezien het feit dat twee B-proeven richting A-niveau neigden. Zonder de combinatie van steadyness, dirigeerwerk en eigen initiatief, lukte het veel honden niet om deze proef tot een goed einde te brengen.

Na een dag in een prachtig terrein met een aantal zware B-proeven, Twentse gastvrijheid, fijne mededeelnemers en keurmeesters, behaalden in totaal maar vier B-honden deze dag het diploma.

 

Veldwedstrijd Dirksland

In een sterk deelnemrsveld en warm weer werd door de Drentsche Patrijsvereniging in Dirksland een Kampioenschapsveldwedstrijd voor de open klasse georganiseerd. Na een mooie loop 's-morgens in de bieten waar Freya tot voorstaan kwam op een haas, kreeg ze 's-middags een tweede loopbeurt. Om de kans op wild te vergroten, koos de keurmeester ervoor om de honden die nog een tweede beurt mochten lopen vooral de perceel- en akkerranden uit te laten werken. Op de hoek van het perceel kwam Freya tot voorstaan op een fazant, wat beloond werd met de kwalificatie 1e ZG. Een mooie afsluiting van een dag waar keurmeester, organisatie en veldbegeleider veel moeite hadden gedaan om alle honden een kans te geven om onder wild te kunnen komen.

 

Fokplannen

Freya is dit weekend loops geworden. Onze fokplannen om met haar een nestje te fokken komen nu steeds dichterbij. We hebben een passende dekreu voor haar gevonden, die we binnenkort op deze website zullen voorstellen.