Visie

"Ik zoek paarden met de eigenschappen die mij liggen:

Snel, gevoelig, hardwerkend".

 

"Ze mogen best de fout in gaan, als dat komt doordat ze te graag of te snel willen!

Zulke paarden zijn dun gezaaid".

Citaat: Anky van Grunsven (lees voor paarden honden) 

De Heidewachtel is van oorsprong een all-round Duitse jachthond (Kleine Münsterländer Vorstehhünde). Dit betekent dat de Heidewachtel tijdens de jacht, zowel voor- als na het schot werkt. Door zijn compacte formaat en zijn prettige karakter was de hond vooral in het bezit van de kleine notabelen. Door zijn ontstaansgeschiedenis is de Kleine Münsterländer uitgegroeid tot een evenwichtige-, sociale-, werkwillende hond, die zijn afkomst als jachthond niet verloochend.

 

We vinden het belangrijk dat de rastypische eigenschappen ook aan de toekomstige generaties Heidewachtels worden doorgegeven. Niet alleen voor de jacht, maar juist omdat deze eigenschappen de Heidewachtel tot een plezierige familiehond maakt. Dit betekent dat we veel aandacht aan onze honden besteden. Dit zien we terug in honden die zich ook in onze hectische maatschappij met hoge eisen, staande weten te houden.

 

Kortom een Heidewachtel is een allround jachthond, maar om dit te bereiken wordt er zowel van de fokker als de eigenaar wel wat verwacht. Als liefhebber denken we daarbij aan voldoende en op de juiste manier tijd en aandacht te schenken aan het vinden van een passende combinatie van ouderdieren, het bieden van de juiste zorg voor de pups, het voorlichten en begeleiden van de pupeigenaar, de nieuwe woonomgeving, voldoende- en duidelijke voorbereiding op de komst van de hond, het geven van een rustige-, stabiele- en rechtvaardige opvoeding en energie en aandacht aan de hond blijven schenken tijdens iedere levensfase.

 

Spreekt deze manier van omgaan met een hond en een Heidewachtel in het bijzonder je aan. Neem dan gerust contact met ons op. We laten graag zien, hoe leuk het is om voor een Heidewachtel te kiezen.