Fokken

"Investeer in je pup, dan heb je de hond van je leven".

Door onze jarenlange ervaring met de werkende Heidewachtel, weten we dat er grote verschillen bestaan in karakter en exterieur. Daarom zoeken we met zorg naar een passende combinatie tussen reu en teef. Door gedegen stamboomonderzoek worden afstamming, werkprestaties, gezondheid en exterieurresultaten onderzocht.

Daarnaast bezoeken we vooraf verschillende dekreuen. Tijdens dit kennismakingsbezoek bekijken we de hond in de praktijk, waarbij wij met name letten op karakter (gedrag ten opzichte van mensen, andere honden en in het veld) en exterieur (gangwerk en bouw). Met de reueigenaar bespreken we de verwachting van de combinatie.

 

Naast afstamming is het belangrijk dat de pups onder de juiste omstandigheden opgroeien. De band die vanaf de geboorte met de mensen wordt opgebouwd, is van essentieel belang voor het verdere leven van de hond. We beginnen al zo vroeg mogelijk de pups op hun toekomst voor te bereiden. Dat betekent dat de pups bij ons in huis opgroeien. We laten ze in deze eerste periode van hun leven op een positieve manier in aanraking komen met ervaringen die ze hun hele leven kunnen gebruiken.

 

Nadat de pups het nest hebben verlaten is een juiste verzorging en opvoeding bij de toekomstige eigenaren van groot belang. Daarom besteden we veel aandacht aan het contact en de begeleiding van de (toekomstige) pupeigenaren.

 

Nestplanning

De pups uit de combinatie van 

Isa van de Haeselaere x Petrus du Clos des Renards zijn geboren op 30 december 2022. zie rubriek J - nest