Voorstellen

"Wij zijn liefhebbers van Heidewachtels met een eigen (wijze) visie op het omgaan met en het fokken van honden in het algemeen en Heidewachtels in het bijzonder".


Het plezier dat wij dagelijks aan onze honden beleven, wordt bepaald door het karakter, de gezondheid en de bouw van de ouderdieren. Door met onze Heidewachtels veel activiteiten met name op sportief- en werkgebied te ondernemen, ervaren we de specifieke eigenschappen van onze honden. Deze eigenschappen zien we niet alleen terug in de jacht, maar nog belangrijker in de dagelijkse omgang.

Omdat we de sterke kanten van onze ouderlijn willen voortzetten, fokken we een enkele keer een nestje. Hierbij kunnen we onze eigen inzichten over fokkerij en opvoeding van honden toepassen.

 

Door lidmaatschappen van binnen- en buitenlandse rasverenigingen, instructeursverenigingen, vaktijdschriften en het bezoeken van instructie- en studiebijeenkomsten blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen en inzichten op hondengebied in de breedste zin van het woord. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om met andere liefhebbers kennis en ervaring uit te wisselen op het gebied van jachthondentraining en fokkerij.