Nieuws 2023

Winter

Jagen (geplaatst 25-03-2024)

Resultaten komen natuurlijk niet vanzelf. Naast het volgen van diverse trainingen, werden opgedane vaardigheden in de praktijk gebracht. Sommige van de pups uit ons (laatste) J-nest maakten al voorzichtig kennis met de jachtpraktijk.

Anderen zoals, Heike en Isa van de Haeselaere genoten als ervaren honden van mooie jachtdagen.

De vele apporten die Heike samen met Peggy van Leeuwen tijdens de jachten binnen bracht.

Links: Na een lange nazoek, komt Isa van de Haeselaere terug met het haas.

Rechts: Jade van de Haeselaere voor de eerste keer mee op jacht.  

Gepassioneerd jager Dirk-Jan Polak liet zijn jonge hond Juryo van de Haeselaere al vroeg kennismaken met de jachtpraktijk.

Vrienden voor het leven (geplaatst 25-03-2025) 

Hoe mooi het sporten en werken met een “van de Haeselaere” ook is: Het is volop genieten van de vele verhalen en familiekiekjes uit het dagelijks leven van de honden bij hun eigenaren.

Één jaar (geplaatst 25-03-2024)

De pups uit ons J-nest zijn inmiddels een jaar bij hun baasjes en vrouwtjes. Ze deelden met ons veel lief, maar ook de soms lastige momenten die een pup en jonge hond opvoeden met zich meebrengt. Opvoeden, sporten en werken met een jachthond geeft veel energie en plezier, maar kan blijkbaar ook heel vermoeiend zijn. Consequent zijn, op het juiste moment wel of juist geen aandacht geven, combineren van gezin, werk en sociale verplichtingen: “Het valt niet altijd mee”. Gelukkig is het ieder, op zijn eigen manier, gelukt de honden een mooi plaatsje in hun leven te geven. 

Rust (geplaatst 25-03-2024)

Heidewachtel: Actieve honden, maar na alle activiteiten zijn er ook de vertederende momenten van rust!

Najaar

Proeven, evenementen en trainingen (geplaatst 25-03-2024)

De “Haeselaertjes” zijn altijd wel in voor deelname aan een proef, workshop of training. 

Hubert van Veen en Heidi (Hester) van de Haeselaere behaalden verschillende hoge SJP B-diploma’s en een MAP B-diploma. Haar broertje Herne van de Haeselaere behaalde samen met zijn onervaren voorjager Simen Stienstra een SJP B-diploma.
Ilse (Iggy) van de Haeselaere behaalde een SJP B-diploma van 72 punten. Dit gaf hen de mogelijkheid om ook aan de MAP’s deel te mogen nemen. Wat resulteerde in een mooie afsluiting van het seizoen met een MAP B-diploma.

Zomer

Met Gitte en Isa genoten we van het buitenleven in binnen- en buitenland.

Heerlijk wandelen, trainen, leuke mensen ontmoeten, natuur beleven en cultuur opsnuiven.

Vakantie

Isa maakte op de Game and Countryfair van Highclere Castle voor het eerst kennis met de Britse manier van jachthondensport. Verschillende manieren van voorjagen, gaven voldoende gespreksstof aan voorjager Ron van Spanje met de Britse collega keurmeesters.

 

De stijl van voorjagen tussen de voorjagers met een zelfstandig werkend allround continentaal staande hond en de Britse retrievers en spaniels was opvallend.

Ron die Isa in alle rust zelfstandig kon laten werken en de Britse voorjagers die hun honden fluitend en dirigerend bij het apport brachten.

  

In Noord Engeland werden we verrast door de prachtige natuur in de Yorkshire Moors en Yorkshire Dales. Met toestemming van de eigenaar en met respect voor het leefmilieu, mochten we met Gitte en Isa gebruik maken van terreinen, waar we konden trainen op het werken voor- en na het schot.

Voorjaar

Jade van de Haeselaere (geplaatst 18-05-2023)

Het harde werken van Wendy de Groot met Jade van de Haeselaere is beloond met een mooi keurrapport en een "zeer veelbelovende pup" op de clubmatch van de Kleine Munsterlander Vereniging België.

Puppen jachttraining (geplaatst 18-05-2023)

Het begeleiden van de eigenaren en onze pups uit het J-nest hebben we met veel plezier voort kunnen zetten tijdens onze puppen jachttraining.

Het is leuk om als fokker tijdens deze belangrijke weken de ontwikkeling te zien van onze pups. Ervaren voorjagers haalden hun kennis en ervaringen van hun vorige honden weer op. Beginnende voorjagers lieten we kennis maken met de extra dimensie die het werken met een jachthond geeft.

Onze pupeigenaren zetten nu de vervolgopleiding met hun jachthond in binnen- en buitenland voort. We wensen ze daarbij veel plezier en hopen dat ze hun verwachtingen daarbij kunnen gaan waarmaken.

Hierbij een impressie van  onze puppen jachttraining vanaf 8 tot 20 weken.

 

Bij het uitzoeken van de foto’s realiseer je je hoe bijzonder het proces is dat de voorjager met zijn/haar pup doormaakt.
Bij de eerste les hebben de eigenaren hun pup nog maar een paar dagen bij hun in huis en moeten nog heel erg aan elkaar wennen. Bij de laatste les is te zien dat er al zo'n goede band en vertrouwen met hun pup is opgebouwd, dat deze zonder problemen het water ingaat en met de dummy naar ze toe zwemt.

 

Onze pups uit ons J-nest zijn alweer 8 weken geleden uitgevlogen.

 

Hierbij een foto impressie bij hun nieuwe baasjes en vrouwtjes.

 

Ze maakten mooie-, spannende-, ontroerende-, leerzame-, maar ook vermoeiende momenten mee. Waarbij het plezier tijdens deze ontdekkingsreis met hun pup de boventoon voerde.