Nieuws 2022

Zomer

Eerste MAP-B diploma voor Isa

De Nederlandse Vereniging "Langhaar" organiseerde op de bijzondere-, mooie locatie Fort Sabina in Heijningen een Meervoudige Apporteerproef (MAP). Op de dijken en in bosschages langs het Volkerak en op de fortificaties van Fort Sabina waren jachtpraktijk gerichte situaties met veel soorten wild uitgezet.

Met Isa van de Haeselaere deed Ron van Spanje voor de eerste keer mee aan de MAP. Door op de 6 proeven alle 12 apporten binnen te brengen, konden ze de dag afsluiten met een mooi MAP-B diploma met 523 punten.

We kijken terug op een sportieve- en gezellige dag.

 

Fokplannen

Wij hebben plannen om in het najaar 2022 met Isa van de Haeselaere een nestje te fokken. Houd onze website in de gaten.

 

Geïnteresseerd?

Neem gerust contact met ons op. 

 

telefoon:  0348 - 44 41 25

mobiel:    06 - 83 97 31 74

e-mail:    haeselaere@solcon.nl

 

Hubert van Veen met Hester van de Haeselaere
Hoe het vooruitsturen (het begin van lijnen lopen) bij ons op de puppy jachttraining begon.

Na heel veel trainen en het wedstrijdseizoen nog maar net begonnen, nu al een prachtig resultaat:                                         - Een onderling-A Certificaat, gedeelde 1 plaats bij zijn trainingsgroep More than Dogs van Joep Brosky,                               - Een mooi SJP A-diploma (Liempde) met een 1e plaats, georganiseerd door de Epagneul Vereniging Nederland en een             - Een MAP B-diploma (Arnemuiden), georganiseerd door de Stichting Zeeuwse Jachthonden.

Voorjaar

Foto's: Met dank aan de Kleine Munsterlandervereniging België. 

Uitmuntende resultaten

Op de clubmatch Rasspeciale van de Belgische Kleine Munsterlandervereniging behaalde Gitte van de Haeselaere in de veteranenklasse 1e Uitmuntend en haar dochter Isa belle behaalde in de gebruikshondenklasse de kwalificatie 2e Uitmuntend. Met deze mooie-, en uitgebreide keurverslagen van Keurmeester Liane Eekman-Lampio waren we heel blij.

 

Het was een geslaagde dag, goed georganiseerd, met Heidewachtels van hoge kwaliteit en een gezellige sfeer.

 

Winter

Het zit in de kleine dingen.......

Door Corona en vogelgriep hebben wij minder gejaagd. Tijd om tijdens deze sombere (winter)dagen onze mailbox op te ruimen. Hierbij een selectie van alle mooie berichtjes die we dit jaar van onze pupeigenaren ontvingen. Van de hoogtepunten, zoals Gabor die deelnam aan de Nimrod 2021, mooie proevenresultaten van Hester (Heidi), Herne en Isa en prachtige foto's van de apporten van Heike in de praktijkjacht, maar..... het zit 'm toch in de dagelijkse-, kleine dingen die het leven met onze Kleine Münsterländers zo groots maken. 

Getuige daarvan zijn een selectie van deze foto's en verhalen.

Zoals dit mailtje van Anne Mieke over hun honden Farrah en Hayden:

"Hallo Greet en Ron,

Ja hoor, Farrah is in Frankrijk 14 jaar geworden en voor een oude dame doet ze het nog heel erg goed.

Hayden houdt haar jong en samen gaan ze nog iedere dag samen aan de wandel. Hayden maakt dan wel wat meer kilometers.

Anne Mieke".

Iedere gelegenheid wordt aangegrepen om een feestje te vieren.

Ook gingen "de Haeselaertjes" vaak mee op vakantie, te voet, met de fiets en met de caravan.

"Zoals je ziet zijn we hier weer op ons favoriete eiland en voor Ezra (Gunnar) is dit een paradijsje!. We genieten er elk jaar enorm met z'n drieën.

Lieve groet, Chris en Elly".

Je vraagt je weleens af: Zijn mens en hond nog wel eens thuis?

Jazeker, vooral om uit te rusten, om zich in te schrijven voor een volgend evenement of om even te oefenen in het gras van het openbaar plantsoen. Ook ontvingen we verschillende ontroerende foto's van slapende baasjes met hun honden op een plaats waarvan ze ooit zeiden dat hun hond daar nooit mocht komen. Maar deze foto's willen wij vanwege de privacy van de betrokkenen niet publiceren.

 

Tijdens de Lockdown, konden we juist door onze honden meer doen dan de gemiddelde Nederlander. Er werd dan ook regelmatig met elkaar afgesproken. Zoals Edwin en Wilma met 2 zusjes uit ons I-nest:

"Afgelopen zondag een keertje afgesproken met Wilma en Doeka (Itske) van 't I-nest. Samen getraind en daarna een lange wandeling gemaakt rondom Hilversum.

Edwin en Mila (Imre)".

We kijken uit naar........................................................................ Een volgende ontmoeting.