Nieuws 2021

Voorjaar - Zomer

Foto: Peggy van Leeuwen

Zomer

Peggy van Leeuwen gaat als Picker-Up met Heike van de Haeselaere regelmatig mee op jacht (schadebestrijding).

Werken op vakantie of vakantiewerk?

Ron behaalde met Isa belle van de Haeselaere al vroeg in het seizoen 2 mooie SJP B-diploma's. Dit maakte de weg vrij om zich toe te leggen op de najaarsveldwedstrijden. Met een kwalificatie 2e Zeer Goed liet Isa zien dat ook zij het werken voor- en na het schot dat in haar genen zit, beheerst.

Winter

Winter 2020-2021

De Corona maatregelen drukten ook deze winter nog op ieders leven. Gezond blijven stond voorop.

Gelukkig konden we met onze honden ook nog veel dingen die we graag doen, blijven doen. Natuurlijk hadden wij met onze jonge hond Isa van de Haeselaere graag wedstrijden willen lopen, gezellige groepstrainingen willen volgen, een keer met haar aan een tentoonstelling willen deelnemen, haar kennis willen laten maken met de praktijkjacht op eend en haas en op bezoek willen gaan bij haar vader Jules in België.

 

Maar er was ook nog binnen de Corona maatregelen weliswaar in aangepaste vorm veel mogelijk, waar we met onze honden Isa en Gitte van konden genieten.

Een paar weken echt winterweer, zorgde voor veel sneeuw- en ijspret. Het maakte dat we onze dagelijkse lange wandelingen in Nederland, weer vanuit een heel ander perspectief bekeken.

Daarnaast vonden we binnen de op dat moment geldende wettelijke Coronamaatregelen toch nog mogelijkheden om te trainen.

Samen met Peggy van Leeuwen en haar Heidewachtel Heike van de Haeselaere trainden we iedere week in weer of geen weer.

Ook de trainers van de Jachthondentrainingen van de Heuvelrug pasten de geplande trainingen aan. I.p.v. groepstrainingen maakten Christiane Timmers en Marjolein Alberti individuele tijd vrij om de honden voor te bereiden op de SJP-proeven die hopelijk aankomende zomer door kunnen gaan.

 

Aan het eind van de wintertrainingen ontving Greet de Bruijn met Isa van de Haeselaere van hen

de beker Wintertopper 2020-2021”.